Skip links

ریپل چیست؟ (هرآنچه که باید درباره ارز ریپل بدانید)

ریپل چیست؟ از نظر فنی، آیا ریپل یک ارز رمزنگاری شده بر پایه بلاکچین مانند بیتکوین است؟ جواب این سوال منفی است، اما این امر مانع از آن نمی شود که ریپل را در گروه رمز ارزها قرار ندهیم. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به بررسی ریپل و مسائل مربوط به آن بپردازیم. در این مقاله به موضوعاتی مثل رمزارز ریپل، شبکه ریپل، قیمت ریپل، خرید ریپل، مزایای ریپل و آینده ریپل خواهیم پرداخت. خواهیم دید که ریپل فراتر از یک ارز معمولی است و دارای مزایای زیادی است که استفاده از آن را جذاب کرده است. اگر به دنیای ارزهای دیجیتالی علاقه دارید این مقاله را از دست ندهید.

ریپل Ripple چیست؟

ریپل یک فناوری است که هم به عنوان ارز و هم به عنوان یک شبکه پرداخت دیجیتال برای معاملات مالی عمل می‌کند. ریپل نخستین بار در سال 2013 منتشر شد. اولین چیزی که باید بدانید این است که ریپل هم یک پلتفرم پرداخت و هم یک ارز رمزنگاری شده یا همان رمزارز (Cryptocurrency) است. در واقع ریپل به مانند بیت کوین تنها یک ارز نیست، اما در بعضی مواقع آن را مترادف یک ارز دیجیتالی در نظر می‌گیرند. پلتفرم Ripple یک پروتکل منبع باز است که به منظور انجام معاملات سریع و ارزان طراحی شده است. برخلاف بیت کوین قطعاً ریپل قصد دارد بر همه معاملات بین المللی در سراسر جهان حاکم شود (چیزی که در افق دید پدیدآورندگان بیت کوین نبوده است). پلتفرم ریپل ارز مخصوص به خود را دارد  با علامت اختصاری(XRP) و به همه افراد این امکان را می دهد تا از طریق شبکه پرداخت ریپل RippleNet از این سیستم عامل استفاده کنند.

بنابراین باتوجه به این مسئله، ما سعی کرده‌ایم برخی مسائل مربوط به ریپل را در دو بخش کلی مجزا بررسی کنیم. در بخش اول به شبکه پرداخت ریپل می‌پردازیم و سپس به ریپل به عنوان یک ارز خواهیم پرداخت و مسائل مربوط به آن را توضیح خواهیم داد.

درباره بنیانگذاران ریپل

رایان فوجر (Ryan Fugger)، چند سال قبل از پیدایش بیت کوین، شرکتی را بنیان نهاد که ریپل‌پی (RipplePay) نام داشت. اگرچه تقریبا 8 سال طول کشید تا ریپل متولد شود، اما بسیاری از افراد ایده اصلی پشت شرکت ریپل‌پی را ایده اصلی ریپل می‌دانند. ایده‌ای که امکان پول به صورت نقطه به نقطه را میسر می‌کرد. اما گفته می‌شود ریپل توسط کریس لارسن و جید مک کالب (Chris Larsen and Jed McCaleb) بنیانگذاری شده است. ریپل به طور رسمی در سال 2013 متولد شد، هنگامی که جید مک کالب دسته ای از سرمایه گذاران بزرگ جهانی برای سرمایه گذاری در آزمایشگاه های ریپل دعوت کرد. جید یک کارآفرین و برنامه نویس مشهور بود، از این رو این دعوت او توجه بسیاری از افراد نخبه را به خود جلب کرد. کریس لارسن یکی از این سرمایه گذارانی بود که دعوت او را پذیرفت. وی پیشتر با تأسیس چندین شرکت در زمینه خدمات مالی آنلاین شناخته شده بود و به عنوان ثروتمندترین فرد در این زمینه‌ها شناخته می‌شد.

جد مک کالب and Jed McCaleb بنیانگذار ریپل
بنیان گذاری ریپل کریس لارسن Chris Larsen
بنیان گذار ریپل کریس لارسن Chris Larsen

شبکه پرداخت ریپل RippleNet

یکی شهرت‌های ریپل به خاطر توانایی پروتکل آن به عنوان یک شبکه پرداخت الکترونیک است. پلتفرم ریپل شبکه‌ای از نهادهای ارائه دهنده سرویس پرداخت، مانند بانک‌ها و صرافی‌ها است که از راه حل‌های ایجاد شده توسط سیستم ریپل، برای ارائه تجربه‌ای غیر مستقیم برای ارسال پول در سطح جهانی استفاده می کنند.

مثالی برای روش کارکرد شبکه ریپل

ایده ریپل بسیار جالب توجه است. اجازه بدهید برای درک این ایده یک مثال ساده بزنیم:

فرض کنید شهاب در تهران زندگی می کند و یک پیپ چوبی دارد که قصد دارد آن را بفروشد. او همچنین بسیارعلاقه دارد که بازی فوتبال دربی پایتخت را تماشا کند، اما بلیط آن را ندارد. از طرفی، مریم در مشهد زندگی می کند و یک تمبر نادر دارد و به دنبال یک پیپ چوبی است که آن را به کسی هدیه دهد. سرانجام، ما آرش را داریم که در کرج زندگی می کند و خیلی به دنبال یک تمبر نادر است و او بلیط بازی دربی را دارد. رضا نمی‌خواهد بازی دربی را تماشا کند و حاضر است آن را با یک تمر نادر عوض کند. در سیستم فعلی، این افراد احتمالاً هرگز یکدیگر را پیدا نمی‌کنند و با ارزش‌ها، دارایی‌ها و نیاز‌های یکدیگر آشنا نخواهند شد. اما در دنیای ریپل، شهاب می تواند بگوید: “سلام، من یک پیپ چوبی دارم، بلیط بازی دربی را می‌خواهم” و سیستم بلافاصله به دنبال کوتاه‌ترین و ارزانترین مسیر برای تحقق آن خواهد بود. این سیستم، شهاب، مریم و آرش را به یکدیگر معرفی می‌کند و به این ترتیب علی به بلیط بازی دربی، مریم به پیپ چوبی و رضا به یک تمر نادر خواهد رسید.

شبکه پرداخت ریپل (RippleNet) در واقع یک شبکه غیر متمرکز توزیع شده‌ی همتا به همتا (Peer to Peer) است که توانایی انجام تراکنش‌های مالی دیجیتالی مانند بیت کوین و تعویض و ارسال ارز‌های فیات رایج مثل دلار و پوند را دارد. برای آشنایی با سیستم توزیع شده مقاله دفتر کل توزیع شده چیست را مطالعه کنید. علاوه بر این، این پلتفرم امکان پرداخت با هر رمزارزی از جمله بیت کوین را دارد که دارای حداقل کمیسیون معاملات داخلی 0.00001 دلار است.

نیاز به واسطه در شبکه ریپل

شبکه ریپل یک شبکه نیمه متمرکز است و به چند واسطه برای مبادلات ارزی نیاز دارد. به نظر می‌رسد بانک‌ها به ریپل علاقه‌مند هستند و سرویس‌های پرداخت بیشتری به طور مرتب وارد کار با ریپل می‌شوند. با وجودی که افراد عادی می‌توانند از ریپل استفاده کنند ولی ریپل به طور خاص برای شرکت‌ها و سازمان‌ها ایجاد شده است.

توکن ریپل همانند بیت‌کوین قابل استخراج نیست بلکه در ابتدای شکل‌گیری ریپل، توکن‌های آن انتشار یافته است. بنابراین انتشار ریپل بیشتر شبیه انتشار سهام شرکت است و فقط خود شرکت می‌تواند در آن دستکاری کند. (البته به این معنی نیست که ریپل حکم سهام را دارد!)

شبکه ریپل بر بستر بلاک چین قرار ندارد!

برخلاف بیت کوین یا اتریوم، ریپل دارای سیستم زنجیره‌ای اطلاعات (مانند آنچه که در سیستم بلاک چین وجود دارد) نیست. وجود رمز ارزی بدون بلاک چین ممکن است بسیار عجیب به نظر برسد. اگر ریپل بر بستر بلاک چین قرار ندارد، چگونه معاملات را تأیید می کند و اطمینان می دهد که همه چیز درست است؟ برای این منظور ریپل از فناوری اختراع شده خود استفاده کرده است: الگوریتم اجماع پروتکل ریپل (RPCA). وجود سرورهای تایید کننده و مکانیزم اجماع (consensus) موجب شده است تا بعضی از افراد به اشتباه تصور کنند که ریپل یک تکنولوژی مبتنی بر بلاک‌چین است.

الگوریتم اجماع پروتکل ریپل (RPCA) چیست؟

همان طور که احتمالا می‌دانید سیستم‌های غیر متمرکز توزیع شده مانند بیت کوین و اتریوم از الگوریتم‌های اجماع برای تایید و ذخیره سازی اطلاعات استفاده می‌کنند. معروف‌ترین الگوریتم‌های اجماع الگوریتم اثبات کار POW و اثبات سهام POS هستند. اما شبکه ریپل از الگوریتم‌های اجماع POW یا POS استفاده نمی‌کند. درعوض، تراکنش‌ها از یک پروتکل اجماع منحصر به فرد، در جهت بررسی تراکنش‌ها و مبادلات در سیستم استفاده می‌کند. این الگوریتم مخصوص ریپل است و به الگوریتم اجماع پروتکل ریپل (RPCA) معروف است. توضیح مسائل فنی این الگوریتم بحث مفصلی است که در این مطلب نمی‌گنجد، اما نکته مهم این است هر کدام از گره‌های توزیع شده می‌توانند برای تایید تراکنش رای بدهند. زمانی که ۸۰ درصد از افرادی که مسئولیت اعتبارسنجی تراکنش‌ها را بر عهده دارند، اعتبار یک تراکنش را پذیرفتند، تراکنش تایید می‌شود. اما بدست آوردن “حق رای”، مراحل و ضوابطی دارد که باعث می‌شود این سیستم چندان هم غیر متمرکز نباشد. البته از آنجایی که هیچ مرجع مرکزی وجود ندارد که مشخص کند چه کسی میتواند حق رای دادن را بدست آورد یا چه کسی این حق را نمیتواند کسب کند، میتوان پلتفرم ریپل را یک سیستم غیر متمرکز بدانیم. به عبارت بهتر کسانی که مسئولیت تایید تراکنش‌ها را برعهده دارند تعداد محدودی هستند ولی هر کسی میتواند به این جمع محدود راه پیدا کند.

  ریپل به عنوان یک رمزارز (XRP)

ریپل به عنوان یک سیستم پرداخت فوری (real-time gross settlement system مخفف RTGS)، شبکه‌ای برای مبادله ارزی است و برای این منظور نیاز به یک رمزارز اختصاصی دارد. در واقع ریپل نه با هدف یک ارز بودن، بلکه با هدف یک پلتفرم تعویض ارز، نیاز به یک رمز ارز مرجع دارد. ریپل از یک روند اجماع بین نود‌های معتبر برای اطمینان از صداقت تراکنش‌ها استفاده می کند. آن نودهای معتبر می‌توانند متعلق به یک بانک یا یک فرد حقیقی باشد. پروتکل ریپل نشانه‌ای را با نام اختصاری XRP به عنوان رمزارز اختصاصی خود طراحی کرده است. ریپل ادعا میکند هر نوع دارایی قابل مبادله است، از ارز فیات گرفته تا طلا یا حتی یک اتومبیل. همه این مبادلات توسط رمزارز ریپل انجام خواهد شد. XRP نشانه ای است برای نشان دادن انتقال ارزش از طریق شبکه ریپل. هدف اصلی XRP این است که واسطه‌ای باشد برای مبادلات هر دو ارز دیجیتالی و فیات. بنابراین کمسیون برای تبدیل پول به حداقل خواهد رسید. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، هزینه معامله در 0.00001 دلار است. اکنون به ادامه مقاله ریپل چیست میپردازیم.

قیمت ریپل (XRP)

قیمت رمز ارز ریپل یا همان XRP تا اکنون یک فراز و فرود شدید را تجربه کرده است. قیمت پایه ریپل 0.005 دلار بود. صعود اصلی قیمت رمزارز ریپل از اواخر سال ۲۰۱۷ آغاز و در ژانویه سال ۲۰۱۸ به اوج خود رسید (با قیمت ۳.۸ دلار). این رشد چیزی در حدود 70000 درصد بود! پس از آن بود که قیمت ریپل به شدت افت کرد و به زیر 0.5 دلار رسید. از آن پس تا کنون قیمت ریپل در همین حوالی نوسان کرده است و دارای یک روند تقریبا خنثی بوده است. بدیهی ست که هر چه تقاضا بیشتر شود رشد قیمت آن هم بیشتر خواهد شد. این تقاضا با پذیرش آن از سوی نهادها و بانکها میتواند افزایش یابد. نمودار قیمت ارز ریپل را در شکل زیر مشاهده می‌کنید.

تحلیل قیمت ریپل

آیا ریپل برای سرمایه گذاری مناسب است؟

سوال عده زیادی از افراد این است که کدام رمز ارز برای سرمایه گذاری مناسب است؟ جواب به این سوال کاملا بستگی به عوامل مختلفی دارد. باید ببینید هدف شما از سرمایه گذاری چیست و قصد دارید در چه بازه زمانی سرمایه‌گذاری کنید. اصولا هر ارزی را اگر در زمان مناسب بخرید، می‌تواند یک سرمایه‌گذاری مناسب باشد. ریپل نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای سرمایه‌گذاری به‌ به ‌صورت میان‌مدت و بلند‌مدت، در نظر گرفتن تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و روانشناسی بازار در کنار هم می‌تواند ما را به پیش‌بینی درست‌تری از آینده قیمتی یک رمزارز برساند. از آنجایی که ریپل (XRP) رمزارز پرطرفداری است، دیدگاه نهادها و افراد به این ارز و به طور کلی روانشناسی بازار آن خیلی میتواند مهم باشد. هیچ چیز به عنوان یک سرمایه گذاری 100٪ ایمن وجود ندارد، و هر ترید خطرات خود را دارد. در هر صورت تصمیم با شماست. با این حال، در زیر برخی از جوانب مثبت و منفی سرمایه‌گذاری در ریپل، برای کمک به شما وجود دارد:

جوانب مثبت:

  • همانطور که در بالا به آن اشاره شد، ریپل یک سازمان رسمی است که مورد اعتماد بسیاری از بانک‌ها و نهادها قرار گرفته است. 
  • تمام نشانه‌های ریپل از ابتدا استخراج شده و از قبل وجود دارند (بر خلاف بیت کوین).
  • هرچه بانکها از آن به عنوان ابزار معاملاتی خود استفاده کنند، ارزش XRP بیشتر می‌شود. اگر روزی همه بانک‌ها تصمیم بگیرند که به جای پردازش مبادلات ارزی رایج، از آن به عنوان ارز واحد پول استفاده کنند، این کار برای همه سرمایه‌گذاران ریپل، ثروت خوبی به همراه خواهد داشت.
  • نظر بیشتر افراد فعال در بازار به ریپل مثبت است. بسیاری از کارشناسان ارزهای دیجیتال معتقدند که قیمت ریپل  تا پایان سال ۲۰۱۹ علاوه بر رسیدن به سقف قیمت تاریخی خود، سقف‌های قیمتی جدیدی را نیز بسازد.

جوانب منفی:

  • بیش از حد متمرکز است. کل ایده رمزارزها برای جلوگیری از کنترل متمرکز است. از آنجا که نشانه‌های ریپل از قبل استخراج شده‌اند، توسعه دهندگان ریپل می توانند تصمیم بگیرند که چه زمان و چه مقدار آن را آزاد کنند. بنابراین، اساساً مانند سرمایه گذاری در بانک است.
  • سیستم ریپل یک منبع باز است و پس از دسترسی به کد آن، یک فرصت خوب وجود دارد که بسیاری از مردم سعی خواهند کرد آن را هک کنند. برخی از آنها حتی ممکن است موفق شوند.
  • وابستگی قیمت ریپل به قیمت بیت کوین زیاد است. بسیاری از افراد بر این باورند که اگر بیت کوین شکست بخورد ریپل و دیگر رمزارزها نیز شکست خواهند خورد.

چگونه ریپل (XRP) بخریم؟

ریپل سومین ارز دیجیتالی معروف بعد از بیت کوین و اتریوم است که تقریبا تمام صرافی‌های معتبر از آن پشتیبانی می‌کنند.

شما می‌توانید به دو صورت اقدام به خرید ریپل کنید:

به صورت مستقیم: شما میتوانید به صورت مستقیم از یک سایت فعال در زمیته خرید و فروش رمزارزها اقدام به خرید ریپل کنید و در ازای پرداخت ریالی، معادل ریپل آن را دریافت کنید.

به صورت غیر مستقیم: این روش به این صورت است که ابتدا باید از سایت‌های ایرانی یا هر فرد حقیقی مورد اعتماد، بیت کوین یا اتریوم بخرید و سپس بیت کوین‌ یا اتریوم خود را به یک صرافی بین‌المللی ببرید (مثل بایننس Binance) و به ریپل تبدیل کنید.

قیمت لحظه ای ریپل

ریپل برای چه مواردی استفاده می‌شود

مبادلات ارزی با کمیسیون کم:

ارزهای زیادی وجود دارند که نمی توانند به صورت مستقیم به یکدیگر تبدیل شوند. بانک‌ها باید از دلار آمریکا به عنوان ارز واسطه استفاده کنند. بنابراین، استفاده از یک دلار به عنوان واسطه‌ای برای تبدیل ارزهای مختلف به یکدیگر باعث یک کمسیون مضاعف خواهد شد (تبدیل ارز A به USD و USD به ارز B). ریپل نیز یک ارز واسطه‌ای است، اما بسیار ارزان تر از دلار است.

معاملات بین المللی سریع

میانگین زمان یک معامله در ریپل 4 ثانیه است. آن را با 10 دقیقه یا بیشتر برای بیت کوین و چند روز برای سیستمهای بانکی معمولی مقایسه کنید.

به عنوان ارزی برای پرداخت

کاربر اساساً می‌تواند ارز خود را برای انجام معاملات سریع و ارزان خرج کند. اما به ادامه مقاله ریپل چیست؟ بپردازیم

کیف پول‌های ریپل (XRP)

کیف پول‌های ریپل (XRP)

شما برای ذخیره و نگهداری ارزهای دیجیتالی نیاز به کیف پول الکترونیکی دارید. کیف پول الکترونیکی معمولا یا بر بستر وب قرار دارد یا به صورت سخت افزاری (مانند یک فلش) وجود دارد. شرکت ریپل کیف پول مخصوص بخود را ندارد. بر خلاف بیت کوین یا اتریوم که کیف پول اختصاصی برای ذخیره رمزارزها طراحی کرده اند، ریپل با هدف واگذاری مسئولیت ذخیره سازی ارز ریپل به بانک‌ها و نهادهای مالی، از طراحی کیف پول اجتناب کرده است. اما سایت‌ها و شرکت‌های مختلفی اقدام به طراحی کیف پول ریپل کرده‌اند. بر طبق پروتکل و سیاست‌های شرکت ریپل، ساختن کیف پول ریپل ۲۰ واحد XRP هزینه دارد. شما همان طور که موقع باز کردن یک حساب بانکی باید در ابتدا مقداری پول به حساب واریز کنید، برای باز کردن یک کیف پول ریپل باید ابتدا این مقدار ارز ریپل را خریداری کنید. کیف پول‌هایی که میتوانید برای ذخیره سازی ریپل از آن استفاده کنید به شرح زیر هستند:

  • کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger): امن است و از تمام رمزارزها از جمله ریپل پشتیبانی می‌کند.
  • کیف پول توست (Toast Wallet): توست والت یک کیف پول به شکل متن ‌باز است که برای اندروید، آی او اس، ویندوز و مک در دسترس است.
  • کیف پول کوینومی (Coinomi): یک کیف پول بر بستر وب که از رمزارزهای مختلفی مثل ریپل پشتیبانی می‌کند.
  • کیف پول اتمیک (Atomic): یک کیف پول بر بستر وب در دو نوع دستکتاپی و موبایلی، از ویندوز، مک، اندروید و آی او اس پشتیبانی می‌کند.
  • کیف پول کوین پیمنت: یک سایت معتبر که به عنوان کیف پول الکترونیکی برای ذخیره سازی ریپل میتوان از آن استفاده کرد.
  • کیف پول exarpy.com: یک سایت امن برای ساخت کیف پول ریپل.
  • کیف پول موبایلی edge.app: یک کیف پول موبایلی بر بستر وب که علاوه بر ریپل، از ارزهای دیگری همانند بیت‌کوین و اتریوم پشتیبانی می‌کند.

مزایا و معایب ریپل چیست؟

شرکت ریپل و سیستمی که برای مبادلات مالی ارائه داده است، دارای معایب و مزایایی است که میتواند آینده این پلتفرم را دگرگون کند. با هم به بررسی این مزیت‌ها و معایب می‌پردازیم.

مزیت‌های ریپل

از ریپل معمولا برای تبادلات و تبدیلات ارزی استفاده می‌شود. کاری که بانکها و صرافی‌ها هم آن را انجام میدهند. اما ریپل در مقایسه با برخی از بانک‌های سنتی، مزایای زیادی دارد. تبادلات مالی با ارز ریپل در کمتر از چند ثانیه صورت می‌گیرد در صورتیکه بانک‌های سنتی این کار را در طی چند روز انجام ‌میدهند. همچنین کارمزد هر تراکنش در ریپل کمترین مقدار ممکن یعنی 0.00001 XRP است. با مقایسه این مقدار کارمزد با کارمزد بانک‌ها برای تراکنش‌های جهانی، به این نتیجه می‌رسیم که ریپل افق تازه‌ای در مراودات مالی گشوده است.

در واقع مزیت ریپل این است که معایب پرداخت‌های بین المللی سنتی را ندارد. تراکنش‌های مالی توسط نهادهای سنتی از دو مشکل عمده رنج می برند:

  • کارمز آنها بسیار بالاست (برای مثال کارمزد یک تراکنش پی‌پال حدود 2.5 درصد است)
  • این سیستم‌ها سرعت پایینی دارند

در دنیایی که سه میلیارد نفر به صورت آنلاین به اینترنت متصل هستند و اتومبیل‌های هوشمند خودشان رانندگی می‌کنند و اشیاء به اینترنت متصل هستند، پرداخت‌های جهانی و تراکنش‌های مالی نیز در حال دگرگون شدن هستند و ریپل با دیدی جاه طلبانه قصد دارد بر آینده این بازار سیطره پیدا کند. شما می‌توانید از دارایی‌های دیجیتالی برای افزایش نقد شوندگی سرمایه خود بهره بگیرید و ریپل به طور خاصی این موقعیت را در اختیار شما قرار می‌دهد.

میتوان مزیت‌های ریپل را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • قدرت نقد شوندگی بالا
  • سرعت بالای انجام تراکنش‌ها
  • کارمز پایین برای انجام تراکنش‌های مالی
  • امکان مبادله با رمزارزهای دیگر

معایب ریپل

یکی از معایب ریپل این است که هنوز کاملا مورد اعتماد بانک‌ها نیست و برای یک اعتماد سازی مستحکم به زمان و رفع نواقص احتمالی نیاز دارد. امروزه بسیاری از بانک‌ها وجود دارند که تمایل دارند از ریپل استفاده کنند، اما اکثر آنها هنوز در مرحله آزمایش هستند و هنوز اعتماد کافی را بدست نیاورده‌اند. از طرفی علیرغم اینکه ریپل با بانک‌های مرکزی کار می‌کند، طبیعت نیمه متمرکزی دارد که چندان به مزاق دوستداران رمزارزها خوش نمی‌آید. اگر چه بنیانگذاران ریپل خیلی تلاش کرده‌اند که این سیستم را غیر متمرکز نشان دهند اما آنها خیلی از ویژگی‌های کلیدی که در رمزارزهایی مثل بیت کوین وجود دارد را از ریپل حذف کردند و این سیستم مانند ارز‌های دیگر دیجیتالی قابلیت‌های ارتقاء چندانی به دست عموم مردم ندارد. بنابراین معایب ریپل را میتوان در دو مورد زیر خلاصه کرد:

  • عدم اعتماد بانک‌ها و نهادهای مالی بزرگ به این سیستم (البته در حال حاضر این مطلب درست است، این عیب ممکن است در چند سال آینده به برگ برنده ریپل تبدیل شود)
  • نیمه متمرکز بودن و عدم قابلیت ارتقا توسط عموم اعضای شبکه

آینده ریپل چگونه خواهد بود و کارشناسان چه می گویند؟

صحبت‌های کارشناسان در چند سال اخیر میتواند در این زمینه جالب توجه باشد. رومان گولفی-گیبس، مدیرعامل و طراح سیستمهای Inc می‌گوید: “مطمئنا ریپل توانایی افزایش سطح اعتماد در سال 2018 را دارد، اما من فکر می کنم در سال 2019 احتمال بیشتری دارد که به موفقیت برسد. از آنجا که بازار هر روز پروژه های بیشتری را مشاهده می کند که در الگوریتم های دیگری مانند XRP رمزگذاری شده اند، احتمالا مدتی طول خواهد کشید تا بازارها کارایی ریپل را هضم کنند، بنابراین من در حال برنامه ریزی برای سال 2019 هستم که احتمالاً زمان شکوفایی آن خواهد بود. البته ، در دنیای ارزهای رمزگذاری شده هر اتفاقی می تواند رخ دهد، بنابراین باید ببینیم چه پیش خواهد آمد. “

شیدان گوران، رئیس شرکت تکنولوژی بلاک چین جهانی می‌گوید:

 “ریپل بعید است که در دنیای رمزارزها، در سال 2018 خیلی پیشرفت کند، و این به سه دلیل است. دلیل اول، حجم بالای دلار مورد نیاز برای جابجایی کل رمزارزهاست ( نگارنده: او می‌گوید در حال حاضر بازار، نقدینگی لازم برای خرید این حجم رمزارز را ندارد). دلیل دوم این است که موارد استفاده Ripple بیشتر برای تجارت دارایی است و نه برای هزینه ها و پرداخت‌های روزانه. از آنجایی که آگاهی عمومی مردم از ارزهای رمزنگاری شده در سال 2018 و بعد از آن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد، علاقه توده مردم به ارزهای رمزپایه‌ای خواهد بود که می توانند به عنوان ارز استفاده شوند، نه فقط برای معاملات سرمایه گذاری. سرانجام، دلیل سوم این است که چون ریپل را نمی توان با ارزهای فیات خریداری کرد (برای خرید XRP باید رمزارزهای موجود مانند بیت کوین و اتریوم را خریداری کنید)، این امر باعث افزایش تقاضا برای بیت کوین و اتریوم می شود و فقط موقعیت آنها را به عنوان دو ارز برتر در بازار تقویت می کند. “

از مجموع صحبت‌های افراد صاحب نظر میتوان درک کرد که آینده‌ی چندان معلومی برای ریپل نمی‌توان ترسیم کرد. باید اجازه دهیم تا زمان زوایای پنهان این سیستم را مشخص کند. با این حال بسیاری از افراد اعتقاد دارند ریپل میتواند بیت کوین را از رقابت خارج کند و به پادشاه رمزارزها تبدیل شود، از این رو به امید آن روز دیوانه‌ وار در حال خرید رمزارز ریپل هستند!

دیدگاه خود را بیان کنید

نام*

وبسایت

دیدگاه

مشاوره رایگان تلفنی