Skip links

آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال ( +آموزش تحلیل تکنیکال ویدیویی از مبتدی تا پیشرفته)

فهرست مطالب پنهان

 

بگذارید قبل از اینکه آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال را شروع کنم. روند کاری و تفکر مجموعه سرمایه گذاری کازیوه را در خصوص تحلیل گرهای تکنیکال بگویم شاید هر تحلیل گر پس از ورود به مجموعه کازیوه در روزهای ابتدایی کار با تحلیل دیگر تحلیلگران مشکل داشته باشد، چرا که هر کدام با تحلیل ها و استراتژی های متفاوت وارد بازار می شوند. اما مسئله ای که مدیران پورتفو به آن ها گوشزد میکنند استراتژی معاملاتی و اشتراک گذاری استراتژی ها بر اساس تحلیل تکنیکال است.

یک ضرب المثل در تحلیل تکنیکال هست که میگن “اگر قوی ترین تحلیل گران تکنیکال در دنیا را در یک اتاق بزارید و به آنها بگویید این سهم را تحلیل کنند به تعداد تحلیل گران موجود در اتاق تحلیل متفاوت به وجود می آید”. پس قبل از ورود به آموزش صفر تا صد مفاهیم تحلیل تکنیکال لازم است این موضوع را بدانید که تحلیل شما ممکن است با دیگران متفاوت باشد و تحلیل یک امر نسبی است که با توجه به میزان تجربه و همچنین میزان دانش هر فرد متفاوت خواهد بود.

تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی چیست؟

تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی روشی برای پیشبینی حرکت قیمت و همچنین رفتار بازار با استفاده از داده های گذشته نظیر قیمت، حجم ، زمان و… میباشد . تحلیل تکنیکال به ما کمک میکند تا با استفاده از ابزارها و محاسباتی که بر اساس قیمت حجم معاملات و … به دست می آید، آینده نمودار را و قیمت را پیش بینی کنیم.

تحلیل تکنیکال در تمامی بازارهای مالی که بر اساس عرضه و تقاضا می باشد کاربرد دارد، مانند بازار کریپتوکارنسی، فارکس، بورس و… میتوان از علم تحلیل تکنیکال استفاده کرد.

تعاریف متعدد تحلیل تکنیکال همرا با منابع:

“هنر تحلیل تکنیکال (با تاکید بر واژه‌ی هنر) تشخیص زمان تغییر روند قیمتها در نخستین مراحل تغییر قیمت و سوار شدن بر موج جدید قیمتهاست. تا زمانی که شواهد جدید نشان بدهد که روند جدیدتری در حال شکل گیری است و تحلیل گر تکنیکال، قبل از اینکه تمام بازار، متوجه تغییر روند بشود، تصمیم های سرمایه گذاری جدید را اتخاذ کند. ”

واژه تکنیکال وقتی در مورد بازارها و معاملات مورد استفاده قرار می‌گیرد، معنایی بسیار متفاوت از معنای رایج آن دارد.

استفاده از تحلیل تکنیکال برای بررسی یک بازار، به این معناست که به جای توجه به خود کالا و خدماتی که در آن بازار معامله می‌شود، فقط به رفتارهای بازار توجه کنیم. تحلیل تکنیکال، دانش ثبت تاریخچه معاملات (معمولاً به صورت نمودارهای گرافیکی) و سپس پیش بینی روندهای محتمل در آینده بازار است.

تعریف تحلیل تکنیکال را می‌توان به سه صورت مطرح کرد:

  • تحلیل نوسانهای گذشته قیمت با انگیزه پیش بینی تغییرات آینده قیمت
  • تحلیل مبتنی بر رفتارهای بازار از طریق مطالعه نمودار قیمت، میانگین متحرک قیمتها، حجم معاملات، حجم معاملات باز، شکل گیری الگوها و سایر شاخص های تکنیکال
  • روشی برای پیش بینی قیمت کالاها بر اساس الگوی تغییرات قیمت و تغییرات حجم معاملات بدون در نظر گرفتن عوامل بنیادین بازار

منبع : : New Frontiers of Technical Analysis

تاریخچه تحلیل تکنیکال

در این بخش از آموزش تحلیل تکنیکال به تاریخچه آن می پردازیم.تحلیل تکنیکال حدود 3 قرن است که کاربرد دارد. استفاده از شاخص های تکنیکال و ترسیم نمودارهای تکنیکال را می‌توان در نوشته های قرن هفدهم و هجدهم میلادی نیز مشاهده کرد. شاید بتوان گفت که نخستین استفاده مستقیم اقتصادی مشهور از تحلیل تکنیکال را چارلز داو انجام داده است. چارلز داو که بنیان گذار وال استریت ژورنال است، شاخص میانگین صنعتی داو جونز را نیز طراحی کرد که هنوز، با وجود نواقص این شاخص و نقدهایی که بر آن وارد است، از جمله #شاخص‌های مهم اقتصادی محسوب می‌شود. او شاخصی طراحی کرد که میانگین قیمت پایانی سهام می تواند مبنای خوبی برای تشخیص وضعیت اقتصادی کشور باشد.
امروزه بازارهای مالی مثل کریپتوکارنسی، فارکس و بورس با گردش روزانه میلیاردها دلار، حجم وسیعی از سرمایه مردم و شرکت ها را به خود جذب کرده است. برای فعالیت در این بازارها بدون شک نیازمند دانش تخصصی هستید تا بتوانید از نوسانات قیمتی بیشترین سود را ببرید. این دانش به علم تحلیل تکنیکال شهرت یافته و ریشه آن متعلق به صدها سال پیش است و براساس برخی منابع تاریخی به نظر می رسد که دانش تحلیل تکنیکال برای اولین بار در قرن 18 در کشور ژاپن و توسط یک تاجر برنج با نام Homma Munehisa ظاهر شده است. اما بعدها در قرن 19 تحلیل تکنیکال در آمریکا مورد توجه قرار گرفت. “چارلز داو” شخصی بود که در این زمینه شروع به فعالیت کرد و امروزه او را به نام پدر علم تحلیل تکنیکال نوین می شناسند.’

نظریه داو به طور خلاصه:

نظریه داو قدیمیترین و یکی از بهترین نظریه ها در علم تحلیل تکنیکال می باشد. به نظر داو نوسانهای قیمت بازار را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد:

1.نوسانهای روزانه: این نوسانها تصادفی و بدون مفهوم هستند و از اهمیت چندانی برخوردار نیستند.

2.نوسانهای ثانویه: در این نوسان، قیمتها به مدت چند ماه بالا میروند. این نوسانات عمدتاً به منظور تصحیح قیمت بازار صورت میگیرد و مورد علاقه مطبوعات نیز است.

3) نوسانهای بلندمدت (اولیه): این نوسانها، بازارهای صعودی و بازارهای نزولی نامیده میشود. در این بازارهای صعودی قیمتها برای چند سال در مجموع روند صعودی دارد. از طرف دیگر، در بازارهای نزولی قیمتها برای چند ماه یا چند سال در مجموع روند نزولی دارد.

 فلسفه و منطق تحلیل تکنیکال بر سه اصل اساسی استوار است:

آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی
آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی آموزش تحلیل تکنیکال بیتکوین

1.همه چیز در قیمت گنجاده شده است؛

در بخش بعدی آموزش تحلیل تکنیکال به اصول اساسی تحلیل تکنیکال می پردازیم .در در صورتی که افراد این اصل را به درستی و کاملا درک نکرده باشند، شاید یادگیری تحلیل تکنیکال برای آنها امری بیهوده باشد چون تحلیلگران تکنیکال این اصل را مهم‌ترین باور خود می‌دانند. یک تحلیل‌گر تکنیکال اعتقاد راسخ دارد فاکتورهای بنیادی، سیاسی، جغرافیایی و همه موارد و اتفاقات دیگر در قیمت یک سهم اثر خود را می‌گذارد و نیازی به بررسی این موارد نیست و فقط باید به تحلیل نمودار قیمت پرداخت.
یک تحلیلگر تکنیکال در ابتدا به این باور رسیده است که هر چیزی که بتواند در قیمت تاثیر‌گذار باشد اعم از فاکتورهای سیاسی، فاندامنتالی، جغرافیایی و یا سایر فاکتورها در قیمت یک سهام لحاظ شده است. پس از درک و پذیرش جمله فوق به این نتیجه می‌رسیم که تحلیل قیمت‌ها تمام آن چیزی است که ما به آن نیاز داریم.
این رابطه اساس تمام پیش‌بینی‌ها در بورس است و برداشت تحلیلگران تکنیکال از این اصل به این صورت است که اگر قیمت به هردلیلی رشد داشته پس میزان تقاضا افزایش یافته و هیچ نیازی به بررسی دلایل بنیادی و غیره نیست چون دلایل بنیادی تاثیر خود را گذاشته‌اند و اگرهم قیمت ریزش کند، دلایل بنیادی اثر خود را از دست داده‌اند. تقریبا همه تحلیل‌گران تکنیکال اعتقاد دارند عامل تغییر دهنده جهت عرضه و تقاضا، در واقع برآیند تحولات بنیادی و اقتصادی است و همین نیروست که قیمت‌ها را جابه‌جا می‌کند و نمودارها به تنهایی عامل رشد یا افت قیمت‌ها نیستند.

بنابراین براساس این اصل یافتن دلیل تغییر جهت قیمت برای تحلیلگر تکنیکال مهم نیست و البته در بسیاری از مواقع نیز در آغاز یک حرکت ناگهانی قیمت، هیچ‌کس به طور قطع و با اطمینان دلیل این تغییر جهت را نمی‌داند. تحلیلگر تکنیکال از این سوال که دلیل اصلی تغییر قیمت چیست به راحتی صرف‌نظر می‌کند چون فقط قیمت و حجم برای او مهم است و روی نمودار و الگوهای قیمت تمرکز دارد چون می‌داند با استفاده از الگوها می‌تواند روندها را شناسایی کرده و ثبات آنها را بسنجد.

لازم نیست یک تحلیلگر تکنیکال از بازار بسیار باهوش‌تر باشد و یا اینکه بتواند پیش‌بینی‌های حیرت‌انگیزی از آینده ارائه نماید. بلکه با وجود ابزارهای متنوعی که برای بررسی و تحلیل نمودارها وجود دارد، تحلیل‌گر تکنیکال زمان خرید و فروش سهم را براساس تحلیل خود تشخیص داده و عمل متناسب با آنرا انجام می‌دهد.

2.قیمت ها براساس روندها حرکت می‌کنند

در تحلیل تکنیکال باید بپذیریم که قیمت ها بر اساس روندهای حرکت می کنند. در دید تحلیل گران تکنیکال قیمت ها همیشه میل به حفظ حرکت خود دارند مگر اینکه عوامل اقتصادی یا فاندامنتال بر آنهای تاثیر بگذارند و روند حرکت را تغییر دهند.

3.تاریخ تکرار می شود

طبیعت روند قیمت بدین گونه است که تکرار شود. در واقع براساس روانشناسی بازار و احساساتی مانند ترس و هیجان، چرخه های قیمتی گذشته تکرار می‌شود. تحلیلگر تکنیکال با استفاده از نمودارها احساسات را تحلیل می‌کند و متعاقب آن به تحلیل روند قیمتی نمودار سهام می‌پردازد. برخی از ابزارهای تحلیل تکنیکال برای روندهای ۱۰۰ ساله است که مورد استفاده قرار گرفته‌اند؛ ، اما تصور می شود که هنوز با اطلاعات امروزی مرتبط هستند چون آنها الگوهای حرکت قیمت را به گونه ای نشان می دهند که اغلب خودشان را تکرار می کنند.

مفاهیم بنیادی تحلیل تکنیکال

بخش سوم آموزش تحلیل تکنیکال:
علم تحلیل تکنیکال به دو دسته کلی تقسیم می‌شود:

۱ – تحلیل تکنیکال عینی ( objective technical analysis)

مشاهده نمودارها و تلاش برای یافتن الگوها، به عنوان تحلیل تکنیکال عینی یا تفسیری شناخته شده است. در این نوع از تحلیل تکنیکال، تحلیلگران می‌توانند تفاسیر مختلفی از یک نمودار داشته باشند و ممکن است یک تحلیلگر در تلاش برای درک یک نمودار، به نتیجه‌ای برسد که کاملا متفاوت با دیدگاه یک تحلیلگر دیگر است.

تحلیل تکنیکال عینی به دونوع مختلف تبدیل می شود:

  • تحلیل براساس قیمت‌ها
  • تحلیل بر اساس اندیکاتورها

از هر دو نوع از این تحلیل به طور وسیعی استفاده می‌شود و البته لازم نیست که حتما از یکی از آنها استفاده گردد چون هدف هرکدام از این نوع تحلیل‌ها متفاوت است.

۲ – تحلیل تکنیکال ذهنی (subjective technical analysis)

در تحلیل تکنیکال ذهنی (یا محاسباتی) نمی‌توان تفسیر های مختلفی ارائه داد، چون تحلیلگران با اعداد و ارقام مشخصی مانند حجم، قیمت و مدل‌های محاسباتی (مانند خطوط MAمیانگین متحرک) سروکار دارند. متخصصان تحلیل تکنیکال ذهنی و معامله‌گران روی فرمول‌ها و محاسبات تحلیل تکنیکال ذهنی به اجماع رسیده‌اند. برخی از افراد عقیده دارند چون با روش‌های تحلیل تکنیکال ذهنی نمی‌توان تفاسیر مختلف ارائه داد، این روش بسیار کاربردی‌تر از روش تحلیل تکنیکال عینی است.

در ادامه قراره بهتون مفاهیم پایه ای تحلیل تکنیکال رو بگم.


چارت یا نمودار:

انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

یکی از مهمترین مباحث آموزش تحلیل تکنیکال درک نمودارهای می باشد.در تحلیل تکنیکال مانند هر نموداری که در ریاضیات مشاهده میکنید حاوی اطلاعات محاسبه شده است. نمودارها اساسی‌ترین ابزار تحلیلگران تکنیکال هستند. نمودارها در تحلیل تکنیکال ارائه گرافیکی داده ها و اطلاعاتی مانند قیمت و زمان می باشد. برای مثال در نمودار XY  در تحلیل تکنیکال محور x  حاوی اطلاعاتی زمانی است برای مثال در یک بازه یک ساله و در محور Y حاوی اطلاعات قیمتی میباشد.

در تحلیل تکنیکال با استفاده از نرم افزارهای برنامه نویسی شده نمودارها به اشکال مختلف در اختیار تحلیل گر نمایش داده میشود که در ادامه مبحث به انواع نمودار می پردازیم.

1.بار چارت

در آموزش تحلیل تکنیکال در بخش نمودارها یکی از معمول‌ترین و رایج‌ترین نمودارهایی است که تحلیلگران تکنیکال از آن استفاده می‌کنند و شامل یک میله عمودی می باشد که از پایین‌ترین قیمت تا بالاترین قیمت سهام را نشان می‌دهد. در هر میله ، خطی در سمت راست آن قرار دارد که قیمت بسته شدن سهم و خط سمت چپ میله نیز نمایانگر قیمت بازشدن سهم است.
برخی تحلیلگران تکنیکال معتقدند که قیمت بسته‌شدن یا پایانی مهمترین قیمت در روند معاملات است و بنابراین، صرفا قیمت بسته شدن را رسم میکنند .

آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی آموزش تحلیل تکنیکال بیتکوین
اجزای نمودار بار چارت

در عکس زیر نمونه ای بار چارت را مشاهده میکنید.

آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی آموزش تحلیل تکنیکال بیتکوین
آموزش تحلیل تکنیکال نمونه ای از بار چارت

2.نمودار خطی

در آموزش تحلیل تکنیکال در بخش نمودارها نمودارهای خطی یکی از ساده ترین نمودارهایی است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود و از به هم وصل شدن نقاط قیمت بسته شدن هر سهم در هر بازه زمانی تشکیل شده است. نمودارهای خطی معمولا زمان هایی که نوسان بازار بسیار زیاد هستند برای حذف نمایش نوسانات مورد استفاده قرار می گیرد.

آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی آموزش تحلیل تکنیکال بیتکوین
نمودار خطی

3.نمودار شمعی یا کندل استیک

در آموزش تحلیل تکنیکال در بخش نمودارها ، نمودار های شمعی که به نمودارهای ژاپنی نیز شهرت دارند در تحلیل تکنیکال بیشترین استفاده و کاربرد را دارد.این نمودار مانند شکل زیر به دو قسمت تبدیل می شود. یک بدنه اصلی و دوم سایه های یا shadow  تشکیل شده است. بدنه اصلی اگر سبز باشد به این معنی است که قیمت بسته شدن سهم از قیمت باز شدن آن بالا تر است که به این کندل، کندل صعودی نیز میگویند. اما اگر در لحظه بسته شدن قیمت سهام پایین تر از قیمت باز شدن کندل باشد به این کندل؛ کندل نزولی میگویند که در با رنگ قرمز نمایش داده می شود.

آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی آموزش تحلیل تکنیکال بیتکوین
آموزش تحلیل تکنیکال : جزییات نمودارهای شمعی

زمان یا تایم فریم

میتوان گفت در آموزش های تحلیل تکنیکال تایم فریم یکی از مهمترین مباحث می باشد.همه تحلیلگران در بازار، قبل از هر چیز باید تعیین کنند که در چه فاصله زمانی تصمیم دارند بررسی‌های خود را انجام دهند.مثلا مشخص کنند که این تحلیل بنیادی مربوط به کوتاه‌مدت، میان‌مدت، یا بلندمدت می‌باشد.همچنین باید مشخص کنند که ابتدا و انتهای این فاصله زمانی کدام است.هر بازه زمانی انتخاب شده نیز ممکن است متعلق به گذشته، حال و یا آینده باشد.

پس تایم فریم در واقع برش یا بخشی از زمان است که تحلیلگر برای بررسی و تحلیل رفتار بازار یا رفتار یک صنعت و یا رفتار یک سهم انتخاب می‌کند.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید پیش از تحلیل نمودارهای قیمتی به آن توجه کرد، تایم فریم نمودار است. تایم فریم به زبان ساده کوچک‌ترین واحد زمانی استفاده شده در نمودار می باشد. نمودارهای قیمتی برای محدود کردن نوسانات بازار از تایم فریم استفاده می‌کنند تا مشخص شود که نوسانات بازار در چه بازه زمانی رخ می دهد. به طور مثال اگر تایم فریم نموداری یک دقیقه باشد، یعنی هر یک دقیقه یک داده جدید در نمودار قیمتی ثبت می‌شود. این داده جدید در نمودارهای شمعی یک کندل است و در نمودارهای میله‌ای یک میله. در نمودارهای خطی تایم فریم به این معنی است که در هر یک دقیقه یک نقطه جدید به نمودار اضافه می‌شود.


روند یا ترند

بخش بعدی آموزش تحلیل تکنیکال، روندها (ترندها) ، سمت و سوی حرکت قیمت در گذشته را نشان می دهند. از آنجا که روند، قدرت و تمایل غالب تریدرها را در نوسانات قیمت نشان می دهد می توان انتظار داشت تا زمانی که نیرویی بیشتر از نیروی فعلی بازار و در جهت عکس به بازار وارد نشود روند ادامه داشته باشد.

روند، یکی از مفاهیم مهم و اساسی در تحلیل تکنیکال  می باشد. مفهوم روند در تحلیل تکنیکال چندان تفاوتی با معنی آن در سایر زمینه‌ها ندارد. در هر نموداری احتمالا متوجه شده‌اید که قیمت تمایل ندارد که در یک خط مستقیم حرکت کند بلکه با بالا و پایین‌ها همراه و در حرکت است. در تحلیل تکنیکال، حرکت قیمت به سمت بالا و پایین‌ها تشکیل یک روند را می‌دهد.
روندها مجموعه ای از موج های صعودی و نزولی می باشند. در اولین نگاه میتوان این نکته را متوجه شد که بازار هیچ زمانی دارای روند مستقیم نیست و مجموعه ای از شکسته شدن حمایت ها و مقاومت های گوناگون است که یک روند را تشکیل می دهد. براساس علم تحلیل تکنیکال، روندها به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا مسیر احتمالی آینده قیمت و بازار را پیش‌بینی نمایند.

آموزش تحلیل تکنیکال بیتکوین 
آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی

نقاط حمایت و مقاومت از مهم ترین بخش های تحلیل تکنیکال می باشند و به تحلیل گر تکنیکال کمک میکند تا نقاط خرید و فروش را بهتر تشخیص دهند. خط حمایت خطی است که در آن جا فروشندگان از فروش خسته شده اند و بازار دست خریدار می افتد پس باید انتظار افزایش قیمت در این خطوط را داشته باشیم.

خط مقاومت خطی است که در آنجا خریداران دست از خرید می کشند و قصد خروج سودهای خود از مارکت دارند پس فروشندگان در این نقاط بیشتر میشوند پس در این نقاط باید انتظار کاهش یا ریزش قیمت را داشته باشیم. لازم میدانم که این مفاهیم را به همین شکل درک کنید و نمودارها را با بیان همین فلسفه تحلیل کنید چرا که خطوط حمایت و مقاومت یکی از مهم ترین مسائلی است که وقتی با اندیکاتورها ترکیب می شوند تحلیل های خوبی به شما می دهند.


حجم معاملات

حجم معاملات چیست؟

در این بخش از آموزش تحلیل تکنیکال به مفهوم حجم معاملات می پردازیم.به تعداد سهام های خرید و فروش شده در یک محدوده زمانی مشخص حجم معاملات گفته می شود. از حجم معاملات به عنوان یک شاخص آماری در تحلیل تکنیکال استفاده می شود

هرچقدر حجم بالاتر باشد، فعال بودن آن سهم بیشتر است. برای تشخیص تغییرات حجم معاملات (بالا یا پایین شدن)، تحلیلگران میله‌های حجم که معمولا در زیر نمودارها نمایش داده می‌شود را بررسی می‌کنند. میله حجم معاملات نشان می‌دهد در بازه زمانی مشخص، چه تعداد سهم مورد معامله قرار گرفته است و روند آنها را مانند قیمت می‌توان متوجه شد. حجم معاملات و روندی که با نمودار تشکیل می دهد می تواند در تشخیص واگرایی به ما کمک بکند.


انواع دیگر نظریه‌های تحلیل تکنیکال

در ادامه آموزش تحلیل تکنیکال به بررسی ساده دیگر نظریه های تحلیل تکنیکال می پردازیم.

چنگال اندروز

 (Andrew’s Pitchfork)  چنگال اندرو (Andrew’s Pitchfork) یکی از روش‌های تکنیکالی است که از ان میتوان در همه بازارهای مالی استفاده کرد. این ابزار نخستین بار توسط راجر بابسون ارائه شد و بعدها توسط دکتر «آلن هال‌ اندروز» به شکلی که امروزه می‌شناسیم، اقای دکتر اندروز معتقد بودند که خطوط کلاسیک روند‌ها پیش بینی قابل استنادی از آینده سهم به ما نمی‌دهد؛ به همین خاطر روی توسعه ابزاری چنگال شکل کار کردند که نهایتا این ابزار با نام ایشان معروف و شناخته می‌شود. وقتی بازار در جهت صعودی یا نزولی قرار می‌گیرد این ابزار به ما کمک می‌کند تا کانال‌هایی که در آن قیمت حرکت می‌کند را شناسایی کنیم.

«آلن هال اندرو» بیشتر برای توسعه ابزار “چنگال اندرو” در تحلیل نمودارها شهرت دارد اما در واقع خدمات وی به تحلیل تکنیکال، بسیار بیشتر از توسعه این ابزار است.
 زندگی نامه آلن هال اندرو:

زمان تولد «آلن اندرو» دقیقا مشخص نیست، او پسر یک مشاور سرمایه‌گذاری بود و به همین جهت در خانواده‌ای بزرگ شد که صحبت درباره بازار‌های مالی یک رویه روزانه بود. «آلن اندرو» باهوش بود و به خوبی ارزش تحصیلات بالا را درک می‌نمود؛ از دانشگاه هاروارد و MIT فارغ‌التحصیل شد و مدتی برای پدرش کار می‌کرد. مشهور است که او توانست در ۴ سال اول سرمایه‌گذاری‌اش با توسل به دانش بالایش در ریاضیات، یک میلیون دلار سود بدست آورد. (این مبلغ برای بیشتر از ۸۰ سال پیش مبلغ زیادی بود)

فیبوناتچی

فیبوناچی نام ریاضی دانی ایتالیایی است که در قرن ۱۳ میلادی زندگی کرده است . شهرت فیبوناچی به دلیل اعداد یا دنباله فیبوناچی است که توسط این ریاضی دان معرفی شده.(

دنباله فیبوناچی

دنباله فیبوناتچی یک سری از اعداد می باشد که از ۰ و ۱ شروع شده و تا بی نهایت ادامه دارد. در این دنباله بعد از ۲ عدد اول بقیه اعداد از جمع ۲ عدد قبل از خود بدست می آیند.

اعداد اولیه دنباله فیبوناتچی را در زیر مشاهده می کنید.

۰ ، ۱ ، ۱، ۲، ۳، ۵، ۸، ۱۳، ۲۱، ۳۴، ۵۵، ۸۹، ۱۴۴، ۲۳۳، ۳۷۷، ۶۱۰، ۹۸۷، ۱۵۹۷، ۲۵۸۴،…

این دنباله تا بی نهایت ادامه دارد و همانطور که گفتیم جملات از جمع دو عدد قبلی خود بدست می آیند برای مثال ۶۱۰ حاصل جمع ۳۷۷ و ۲۳۳ می باشد.

فیبوناتچی در تحلیل تکنیکال

فیبوناچی در بازار سهام عبارت است از خطوط حمایت و مقاومت که قیمت سهم در میان این سطوح حرکت می کند. در استفاده از ابزارهای فیبوناچی درصدها اهمیتی فوق العاده دارند و عموم این درصدها از تقسسیم بین اعداد فیبوناچی بدست می آیند. به غیر از چند عدد ابتدای سری اعداد فیبوناچی، هر کدام از اعداد دنباله، تقریبا ۱٫۶۱۸ برابر عدد قبل از خود هستند و هر عدد ۰٫۶۱۸ برابر عدد بعد از خود می باشد. بوسیله Fibonacci میتوان روند قیمت یک سهم را برای اینده پیش بینی کرد. دنباله فیبوناچی با صفر و یک شروع می شود و هر عدد مجموع دو عدد قبلی می باشد. فیبوناتچی نه تنها در پیش بینی قیمت به ما کمک می کند بلکه در چرخه های زمانی نیز وجود دارد و ترکیب کردن فیبوناچی های قیمتی و زمانی تحلیل های بسیار دقیق تری به ما ارائه می دهد. سعی میکنم در مقاله ای مفصل به دست آوردن هر کدام از نسبت های فیبوناتچی را کاملا توضیح دهم تا از نظر ریاضی با این روش بیشتر آشنا شوید.

به طور کلی می توان گفت سه دلیل برای استفاده از فیبوناچی وجود دارد:

  • پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت
  • یافتن روند نزولی و صعودی قیمت
  • تعیین حد ضرر

در مقاله فیبوناتچی به طور کامل به شما آموزش می دهیم که چطور از این خطوط در استراتژی های معاملاتی خود استفاده کنید و با ترکیب آن ها سیستم معاملاتی خود را تعریف کنید. برای مطالعه آموزش کاربردی استراتژی معاملاتی به لینک زیر سر بزنید.

استراتژی معاملاتی به زبان ساده

امواج الیوت

رالف نلسون الیوت برای شناسایی و تشخیص موج‌های روش الیوت، قوانینی را پایه‌گذاری کرد. او قوانینش را در جزوات، مقالات و کتاب‌هایی بانام خود منتشر کرد و نهایتاً کتاب Masterworks Elliott در سال ۱۹۹۴ به چاپ رسید. همچنین موسسه Elliott Wave International به‌عنوان بزرگ‌ترین تحلیلگر مستقل و پیش‌بینی کننده بازار شکل گرفت که چارت‌های قیمتی و محصولات آموزشی را در اختیار مخاطبینش قرار می‌دهد.

الیوت توصیه کرده بود که این تکنیک هیچ‌گونه اطمینانی در خصوص آینده سهام به معامله‌گر نمی‌دهد، بلکه احتمال جهت حرکت قیمت در آینده را نشان خواهد داد. به‌عبارت‌دیگر بهتر است امواج الیوت در کنار سایر ابزارها و اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی روند استفاده شود. موضوعیت این تئوری بدین معناست که افراد با توجه به نقطه زمانی، نظرات متفاوتی در خصوص موج‌های الیوت با یکدیگر دارند.

آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال به همراه آموزش ویدیویی. تاریخچه تحلیل تکنیکال، روند حرکتی، انواع نمودار، امواج الیوت، گن، چنگال اندرو، استراتژی معاملاتی

3 قانون اصلی نظریه موج الیوت

قانون شماره 1: موج 3 هرگز نمی تواند کوتاه ترین موج Impulse باشد.

قانون شماره 2: موج 2 هرگز نمیتواند فراتر ازنقطه ی شروع موج 1 برود.

قانون شماره 3: موج 4 هرگز نمیتواند در همان منطقه قیمت همانند موج 1 حرکت کند.

مباحث امواج الیوت در کریپتوکارنسی بسیار پیچیده است و مجموعه سرمایه گذاری کازیوه به زودی این مباحث را به طور جامع در اختیار مخاطبان قرار می دهد.

نظریه گن

ویلیام دلبرت گن یک محقق بزرگ ، نویسنده ای پرکار ، مردی سرسخت و یک معامله گر موفق در بازار سهام و کالا بود.
بسیاری از محققان و اندیشمندان که در دوره او می زیسته اند بر این باورند که اکثر رو ش های او مانند مربع ۹ تایی ، صدها سال قبل از او توسط مصری ها، هندی ها و یا ایرانیان مورد استفاده قرار می گرفته است و گن فقط توانسته است پس از سال ها مجددا آنها را پیدا کند. نوشته ای او اغلب مرموز است و سبک خاص نگارش او نیز شاید بیانگر این نکته باشد که وی رازی بزرگ برای تجارت و بازار را کشف کرده است . کسی نمی داند که آیا واقعا راز بزرگی داشته یا نه ! ولی بدون شک گن رویایی در ارتباط با موضوع زمان و قیمت و نحوه ی ارتباط این دو را فهمیده بود . او برای ساخت نظریه ی خود یکی از مهم ترین مبانی آن را این چنینن تعریف کرد : درهر زمانی توجه کردن شما به زمان اجتناب ناپذیر خواهد بود.
برای موفقیت در بازار بورس باید دانش آن را فراگیرید قبل از اینکه ضرر کنید. بسیاری از معامله گران بدون هیچ دانشی وارد بورس شده و بعد از اینکه سرمایه ای کلان را از دست می دهند متوجه می شوند که باید از قبل آماده باشند.

نظرات «گن» در مورد بازار

«گن» اعتقاد داشت که هراتفاقی که در بازار روی می‌دهد، دارای نقاط مرجع تاریخی است و اساسا هرچیزی که قبلا رخ داده است مجددا تکرار خواهد شد. او هندسه باستانی و طالع بینی را مطالعه کرد تا درک کند چگونه رویدادهای بازار و ارقام مشخص در طول دوره‌های مختلف تکرار شده‌اند. درباره این چرخه‌ها و دوره‌ها «گن» اظهار داشت: «برای رسیدن به موفقیت باید به مطالعه سوابق و گذشته ادامه داد، زیرا بازار آینده، تکراری از رویدادهای گذشته خواهد بود. اگر من اطلاعات را داشته باشم، می‌توانم با مطالعه چرخه‌ها بگویم که یک رویداد خاص در چه زمانی در آینده روی خواهد داد. تنها دلیل محدودیت در پیش‌بینی آینده (که براساس قوانین دقیق ریاضیات صورت می‌گیرد)، کمبود دانش صحیح درباره تاریخ گذشته است.»

او چرخه‌های مهمی را کشف کرده بود و مشاهده نمود چرخه ۶۰ ساله از اهمیت به سزایی برخودار است. «گن» اظهار داشت: «این چرخه بزرگ‌ترین و مهم‌ترین چرخه‌ است که هر از ۶۰ سال یا در انتهای سومین چرخه ۲۰ ساله تکرار می‌شود. اهمیت این چرخه را زمانی خواهید دید که به دوران جنگ در سال‌های ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۹ و هراس ناشی از آن و همینطور بزرگ‌ترین بازار صعودی که ۶۰ سال بعد از ۱۹۲۱ تا ۱۹۲۹ رخ داد اشاره کنیم و هراس مجددی که در ادامه آن آمد. اینها دقت و ارزش این چرخه زمانی ثابت می‌کند.»

در نوامبر سال ۱۹۲۸، «گن» گزارش سالانه‌ای برای سال ۱۹۲۹ میلادی منتشر کرده و پیش‌بینی نمود که بازار بزرگ صعودی آن دهه در تاریخ ۳ سپتامبر ۱۹۲۹ به پایان خواهد رسید (سقوط بزرگ بورس نیویورک در واقع ۵۰ روز بعدتر از پیش‌بینی «گن» در تاریخ ۲۴ اکتبر همان سال روی داد) او همچنین تاکید زیادی روی چرخه ۹۰ ساله داشت و طرفداران «گن» بر همین اساس اعتقاد دارند که ۹۰ سال بعد از سال ۱۹۲۹ (به عبارتی سال ۲۰۱۹ میلادی) یک بحران اقتصادی و ریزش احتمالی بازار در پیش خواهد بود. اعتقاد به وجود یک چرخه کوچک ۱۴۴ ماهه نیز وجود دارد و فاصله بین سال ۲۰۰۷ (که شاهد ریزش بازار و بحران اقتصادی بودیم) تا ۲۰۱۹ نیز به همین میزان است.

نکته قابل توجه این است که در نوشته‌های او ابهام وجود دارد و برخی از افراد در تلاش برای رمزگشایی نوشته‌های او هستند. برخی از دیدگاه‌های واضح‌تر و شفاف‌تر «گن» به طور معمول امروزه در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود و اغلب در بیشتر نرم‌افزارهای تحلیلی و معاملاتی وجود دارد.

منتقدان سر سخت گن

در طرف مقابل Alexander Elder در کتاب خود به نام Trading for a living در سال ۱۹۹۳ نظرات مشکوک تری را مطرح کرده است، که بعد ها برای منتقدان گن به عنوان سند مورد استفاده قرار گرفته است.

بسیاری از افراد فرصت طلب دوره های گن و برنامه های او را به فروش می رسانند و ادعا می کنند که گن یک از بهترین بازرگانان دنیا است که پنجاه میلیون دلار دارائی از خود به جا گذاشته است و از این قبیل حرف ها. من با پسر گن John L. مصاحبه کرده ام، او می گوید پدر من نمی توانست از پس مخارج خانواده بر آید و تنها با فروش دوره های درسی می توانست از پس خود برآید.

وقتی که گن در سال ۱۹۵۰ درگذشت دارائیش که شامل خانه اش می شد، کمی بیشتر از صد هزار دلار می ارزید. افسانه ی گن، غول تجارت توسط افرادی که دوره ها و برنامه های آموزشی او را به مشتریان ساده لوح می فروشند، ادامه خواهد یافت.

طرفداران گن جواب می دهند که Johnبه دلیل خاطره ی تلخی که از دخالت وی در کسب و کار پدرش داشته است، این مصاحبه را انجام داده است.

نظر شخصی: من خیلی به این روش اعتفاد ندارم ولی یادتان باشد همانطور که گفتیم روش های تحلیل تکنیکال برای هر تریدری متفاوت است و شاید شخصی با این روش موفق شود ولی شاید شخص دیگری فقط ضرر دهد پس یادتان باشد هیچ سبکی ارجحیت به سبک دیگری ندارد بلکه استراتژی معاملاتی حرف اول را می زند.

نتیجه‌گیری

 تحلیل تکنیکال جز پرطرفدارترین روش های تحلیل در بازارهای مالی می باشد و می توان از آن در هر بازاری از جمله بازار کریپتوکارنسی (مثل تحلیل بیتکوین) یا بازار فارکس یا بورس از آن استفاده کرد. اما با پیش فرض هایی که در تحلیل تکنیکال به شما توضیح دادیم باید ارزش ذاتی قیمت را نیز لحاظ کرد و تحلیل تکنیکال به خودی خود پاسخگوی سود دهی شما نیستند. تجربه شخصی من در مواجه شدن با تریدرها و معامله گران تازه کار این است که به جای تمرکز بر روی درک صحیح مفاهیم تحلیل تکنیکال فقط به استفاده از ابزار توجه می کنند اما زمانی که شما ابزار را به خوبی درک نکرده باشید در تحلیل کاملا گیج می شوید. در تمامی ادوار گذشته دوره کریپتومستری با بیش از 250 دانشجوی فعال تا به امروز همیشه این مطلب را گوشزد میکنم که قبل از درک صحیح هر مبحث دست به تحلیل با آن ابزار نکنید چرا که قطعا شما در تحلیل به طور کامل گیج می شوید.

هیچ ابزاری در تحلیل تکنیکال قطعی نیست و شما باید با ترکیب آن های با یکدیگر به بهترین استراتژی معاملاتی برسید.

امیدوارم این مقاله برای شما به طور کامل آموزنده باشد چرا که سعی کردم تمامی مباحثی که برای شروع دروس تحلیل تکنیکال لازم است را با صداقت تمام آموزش دهم.

دیدگاه خود را بیان کنید

نام*

وبسایت

دیدگاه

  1. ممنون از آموزش جمع و کاملتون

    1. سلام دوست عزیز مکدی از نوع اندیکاتور های lagging و تاخیری است.

  2. مقاله جامعی بود فقط عالی میشه اگر در مقالات آتی درباره استراتژی معاملاتی بیشتر صحبت کنید.

مشاوره رایگان تلفنی