Skip links

استراتژی معاملاتی به زبان ساده

اصلا استراتژی معاملاتی  چیست؟ چرا باید حتما ما برای ترید کردن (معامله گری) برنامه دقیق داشته باشیم؟ آیا باید همیشه به برنامه و استراتژی خودمان پایبند باشیم؟

 در این سری آموزش ها  میخواهیم بر خلاف کلیه مقالات و آموزشهایی که در این حوزه به زبان فارسی و انگلیسی نوشته شده نگاه تخصصی و ریشه ای به مبحث استراتژی داشته باشیم تا شما بر اساس یاد گیری مفاهیم تخصصی و به روز استراتژی توانایی طراحی بهترین استراتژی معاملاتی را داشته باشید.

معنی استراتژی چیست؟

وجه مشترک تمام تعاریف برای پاسخ به سوال استراتژی چیست این است که استراتژی بر دستیابی به اهداف خاص تمرکز داردکه شامل تخصیص منابع است؛ و اینکه چند تصمیم یا اقدام سازگار، درست یا منسجم را نشان می دهد.

تعریف استراتژی در دنیای سرمایه گذاری و معامله گری:

جک ولش مدیر افسانه‌ای جنرال الکتریک درباره استراتژی چنین می‌گوید:

استراتژی یعنی من تصمیم های شفاف و دقیق در مورد رقابت با رقبا بگیرم!

حالا در دنیای سرمایه گذاری من ترجمش میکنم

استراتژی نحوه تفکر سیستماتیک درباره تصمیم گیری در معامله گری و زندگی!

(حرفه ای ها بخوانند! ) اگر تصمیم برای راه اندازی صندوق سرمایه گذاری یا جذب سرمایه هستید، استراتژی معاملاتی شما حرف اول را میزند نه سود شما! پیشنهاد میکنم کتاب trade the trader  را مطالعه کنید.

استراتژی معاملاتی به زبان ساده

خوب بیاید فرض کنیم به عنوان یک غریبه وارد یک شهر شدیم که تصمیم داریم از بناهای تاریخی آن شهر دیدن کنیم. به احتمال خیلی زیاد به عنوان یک ایرانی همیشه در صحنه اول فیلتر شکن را روشن میکنیم و بعد میریم وارد Waze میشیم آدرس را وارد میکنیم تا بهترین راه را به ما نشان دهد. خوب حالا مسیر را میخوانیم و به سمتش حرکت میکنیم تا به مقصد برسیم حال اگر در این مسیر به دلایل ترافیک و… مسیر را تغییر داد ما هم مسیر را تغییر میدهیم.

اگر شما هر لحظه مسیرتان را عوض کنید و سر خود به این کوچه و آن کوچه بروید و 1000 بار مسیر عوض کنید یا مجبورید به مردم متوصل شید و از آنها بپرسید یا اینکه ممکنه مسیر یک ساعته را 3 ساعته برید. پس اعتماد به نرم افزار بر اساس صحیح بودن داده های گذشته بسیار ساده تر و راهگشا تر است. پس ما با اعتماد به Waze مسیر خود را دنبال میکنیم و با ایمن ترین راه به مقصد میرسیم. این معنی واقعی انتخاب یک استراتژی برای رسیدن به مقصد است.

به عنوان یک تریدر اگر هر روز در حال تغییر استایل ترید و تست کردن اندیکاتور ها و عضویت در کانالهای سیگنال دهی هستید! پس قطعا دچار ضررهای سنگین می شوید و از این بازار پر سود به طور کامل اوت میشوید (پول شما توسط تریدرهای موفق به تاراج میره و تو هاوایی خونه میخرن)

حال برای داشتن یک استراتژی معاملاتی درست در بازارهای مالی به خصوص ارزهای دیجیتال چه کار باید بکنم؟

اصول پایه طراحی یک استراتژی معاملاتی در بازارهای سرمایه گذاری

اصول پایه طراحی یک استراتژی معاملاتی در بازارهای سرمایه گذاری
استراتژی معاملاتی به زبان ساده

 بر اساس اصول استراتژیک پورتر یک استراتژی مناسب برای تصمیم گیری را به  4 گام اصلی تقسیم بندی می‌کنیم و در مورد هر گام به صورت مجزا توضیحاتی را ارائه می‌کنیم:

گام اول :چه جایگاهی را برای خود تعریف کرده اید؟

در مکتب پورتر به این جایگاه POSITIONING  میگویند و انتخاب درست و واقع گرایانهی این موضوع میتواند راه درست را به شما نشاند دهد.

بسته به حجم سرمایه و همچنین نوع معاملات و بازار سرمایه هر تریدر باید برای خود به طور واقع گرایانه جایگاهش را تعریف کند و انتظارات صحیحی داشته باشد. برای مثال یک تریدر تازه کار و کم تجربه به محض ورود به بازار با رویای میلیاردر شدن در یک شب، استراتژی هایی را پیاده سازی میکند که تعجب و خنده تریدرهای با تجربه را بر می انگیزد.(البته تریدرهای حرفه ای از همین میکرو تریدرها سود میکنند)

پس جایگاه خود را خوب بشناسید اگر تازه کارید خودتان را حرفه ای نبینید و اگر بیش از یک سال در بازار متمرکز هستید خودتان را تازه کار و کم تجربه نبینید.


(یک تریدر تازه وارد و یک تریدر کهنه کار در استراتژی معاملاتی بسیار متفاوت عمل میکنند )

سبک های ترید را خوب بشناسید و درست انتخاب کنید

برای مطالعه بیشتر مقاله انواع سبک های ترید یا انواع معامله گر بخوانید و سبک ترید خودتون رو بهتر بشناسید.

گام دوم جمع‌آوری اطلاعات جامع و کامل (تخصصی سازی)

برای اینکه در بازار مالی خاصی سرمایه گذاری کنیم اول از همه باید رفتار و جنس بازار را به خوبی بشناسیم. بهترین راه شناخت بازار جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعه دقیق و تخصصی فلسفه آن بازار و تاثیرات آن بر اقتصاد کلان می باشد.

روشهای شناخت تخصصی بازار کریپتوکارنسی (ارزدیجیتال)

درک جامع بلاکچین از لحاظ فنی

مفاهیم اقتصاد کریپتو

قوانین بین الملل و..

در پایان مرحله اول (در بازارمالی کریپتوکارنسی) باید به این سوالات پاسخ روشنی داشته باشیم که کدام پلتفرم و یا کدام پروژه بلاکچینی ارزش سرمایه گذاری دارد؟

گام سوم: تحلیل و پردازش اطلاعات

در بازارهای مالی هر شخصی بر اساس اطلاعات و نوع تحقیق و درک درست از اطلاعات به دست آمده از گام دوم سرمایه گذاری میکند. بر اساس روش خود و با در نظر گرفتن اصول سرمایه گذاری اقدام به تحلیل کنید و به سوالات زیر پاسخ دهید؟

کدام نوع تحلیل مناسب این سبک سرمایه گذاری است؟(تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، ….)

چه ابزارهایی در این تحلیل ها به من کمک میکنند؟

گام چهارم: جمع بندی اطلاعات و تصمیم گیری

  • در این مرحله باید به یک جمع بندی رسیده باشید و تصمیماتی اتخاذ کنید:
  • چه بخشی از سرمایه ام را وارد این بازار یا معامله کنم؟
  • چند درصد از پورتفولیو(در ایران به سبد معروفه!) را از این ارز برای مثال اتریوم خرید کنم؟
  • حد ضرر را به چه شیوه ای و کجا قرار دهم؟
  • حد سود را بر اساس چه روشی و کجا در نظر بگیرم؟
  • انتظار زمانی سرمایه گذاری من چقدر است؟
گام چهارم: جمع بندی اطلاعات و تصمیم گیری
استراتژی معاملاتی به زبان ساده

خوب! 4 گام استراتژی را در این مقاله یاد گرفتیم!

برای یافتن بهترین استراتژی معاملاتی چه کارهای لازم است بکنیم؟

حال برای یافتن بهترین استراتژی چه کارهای لازم است بکنیم
اگه صرفا دنبال داشتن استراتژی معاملاتی هستید، میتوانید ساعت ها در صفحه idea تریدینگ ‌ویو دنبال ایده های جدید باشید و از استراتژی‌های به اشتراک گذاشته شده لذت ببرید، یا سایت babypips که (مرجع بزرگی از استراتژی‌های بازارهای مالی هست) استفاده کنید

اینها هیچ کدام شما را به مقصد و سود دهی نمیرسانند

اما اگر خودتان را یک پله بالاتر از تریدرها (معامله گران) عادی میدانید که از برنامه شخص دیگری کپی کنه، پس باید آستین ذهنتان را بالا بزنید و استراتژی معاملاتی شخصی خودتان را پیاده سازی کنید.

هشدار! این بخش نیازمند تمرکز است. اگر تمرکز لازم را ندارید پیشنهاد میکنم(چون میدونم تریدر هستید) چارت را ببندید و نفس عمیق بکشید زیرا قراره آینده معاملاتتان تغییر کند.

ابتدا باید به یک سری سوال جواب بدید و با خودتان صادق باشید!

با خودتان صادق باشید

اول باید با خودتان رو راست باشید  و بدانید دقیقا دنبال چه هستید؟

آیا میخواهید یک معامله گر موفق باشید یا یک تحلیل گر تکنیکال(ترسو) باشید؟ این دو خیلی با هم فرق دارند

شما به کدام دسته از تریدرها ( معامله گران تعلق دارید( برای مطالعه روی این لینک کلیک کنید)

باید با خودتون به این نتیجه برسید که دنبال چه چیزی هستید؟ (شمال حقیقی تان را بیابید پیشنهاد میکنم حتما این کتاب را مطالعه کنید )

آدمی هستید که پوزیشن‌های کوتاه‌مدت باز میکنه یا بلندمدت؟

دوست دارید پوزیشن‌هاتون در جهت روند باشد؟ یا همیشه خلاف جهت روند، وارد پوزیشن میشوید؟ (این بخش را به زودی در یک مقاله کامل بهتون توضیح میدیم )

انتظارتان از سود چقدر است و اساسا آدم صبوری هستید یا لحظه ای که خرید میکنید منتظر سود هستید؟

در زمانی که پوزیشن بباز دارید، تبدیل به فردی پرخاشگر وبی‌حوصله میشوید یا نه، ریلکس به انجام کارهاتون مشغولید. (من خودم  در اوایل اگر حجم سنگین داشتم به یه غول بی شاخ و دم تبدیل میشدم)

برای اینکه به پوزیشنی ورود کنید، حتما نیاز به تایید چند اندیکاتور دارید یا خیر؟

بعد از چندتا سوال بالا از خودتون بهتره به سوال کلیدی‌تری جواب بدید

کدوم تایم‌فریم باید ترید کنم؟ _مقاله انواع تریدر را مطالعه کنید.

آیا به غیر از ترید کردن، مشغول کار دیگه‌ای هم هستید؟ ( تکلیف خود را روشن کنید چرا که اگر مشغول کارهای دیگر هستید نباید به عنوان scalper  عمل کنید که جز ضرر چیزی براتون نداره بلکه باید پوزیشن تریدینگ انجام بدید)

“به نظر من هیچ کاری به غیر از ترید کردن نباید داشته باشید. آخه چه کاری از این کار پر درآمدتره؟!

پول در اوردن در بازارهای مالی نمیتونه به عنوان شغل دوم شما باشه، شاید در درازمدت دچار ضرر بشوید”

اگه قرار به این باشه که با اندیکاتورها استراتژیتون رو طراحی کنید، آیا به اونها مسلط هستید؟  نحوه محاسبه هر اندیکاتور را دقیقا میدانید؟ فلسفه استفاده از هر اندیکاتور را باید دقیقا بدانید چرا که عدم تسلط شما به جای سود به شما ضرر سنگین میزند. پس این مرحله را جدی بگیرید.

شما فعلا به این سوالات پاسخ دهید چرا که در مقاله بعدی منتظرتون هستیم تا پاسخ شما را بررسی کنیم و پوزیشن گیری صحیح را با ساخت بهترین استراتژی مخصوص شما به شما آموزش بدیم.

اگر ایده ها و همچنین نظری درباره این مقاله دارید خوشجال میشیم دیدگاهتان را همینجا بیان کنید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نام*

وبسایت

دیدگاه

مشاوره رایگان تلفنی